یکی از مدارک اصلی که در رابطه با مبحث واردات و صادرات کالا ضروری است کارت بازرگانی است.مطابق قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده ی آن، اعم از شخص حقیقی و حقوقی می تواند با داشتن آن، اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند. در ایران تنها بازرگانانی می توانند در واردات و صادرات فعالیت نمایند که دارای کارت بازرگانی باشند .لذا، این کارت برای صادرات و واردات کالای تاجر ضروری بوده و تاجر اعم از شخص حقیقی یا حقوقی می تواند با در دست داشتن آن برای امور تجاری از جمله گشایش اعتبار در بانک استفاده نماید .
کارت بازرگانی توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران یا شهرستان ها به نام متقاضیانی که واجد شرایط باشند صادر می گردد. لذا افراد می توانند پس از گذراندن مراحل لازم ( شرکت در کلاس های آموزشی ) و تکمیل مدارک در صورت داشتن شرایط لازم اقدام به اخذ کارت بازرگانی نمایند.
صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله متقابله است، یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آن ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد.
مزایای کارت بازرگانی چیست ؟
- صادرات کلیه کالاهای مجاز
- واردات از مناطق آزاد مانند جزیره کیش ، جزیره قشم ، بندر چابهار ، اروند رود ، بندر انزلی ، ارس
- ثبت سفارش و ترخیص کالا
- مبادرت در حق العمل کاری در گمرک
- ثبت نام تجاری لاتین
- صدور گواهی مبدا
- صدور ویزای تجاری
- شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی
- بهره مندی از یارانه صادرات
- امکان ارتباط با بازرگانان خارجی
- امکان عضویت در اتاق های بازرگانی
موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی به قرار ذیل است:
1. شرکت های تعاونی مرزنشینان برای ورود کالاهای مورد نیاز خانوارهای مرزنشین طبق فهرست مربوط و در حد تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده و صدور کالاهای ما به ازاء کالاهای وارداتی.
2. ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی که بین سواحل ایران و سایر کشورها در تردد هستند برای ورود کالاهای مورد نیاز خانواده خود در حد تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده
3. پیله وران، برای ورود کالاهای قابل ورود مورد نیاز استان خود و استان های همجوار در صورت اخذ کارت پیله وری و مجوز ورود از اداره بازرگانی شهر یا استان مربوطه.
4. کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور در صورت داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی طبق فهرست مربوط و در حد تعداد، مقدار یا ارزش تعیین شده
5. کالاهایی که ورود و صدور آن ها، به تشخیص گمرک برای فروش نمی باشد.
مدت اعتبار کارت بازرگانی حسب درخواست متقاضیان از یک تا پنج سال بوده که در صورت تایید توسط وزارت بازرگانی معتبر می باشد.
مشاوره کاربردی رایگان جهت اخذ انواع کارت بازرگانی :
- 02188888822