خیابان ملاصدرا، پلاک 76، ساختمان ثبت ونک

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ثبت نیک

جهت ورود به  دنیای کسب و کار و پیشرفت اقتصادی ، اولین اقدامی که می بایست  انجام داد، ثبت شرکت است.
به موجب قانون هر شرکتی برای اینکه رسمیت یابد و شخصیت حقوقی پیدا نماید باید به ثبت برسد، وگرنه فعالیت آن غیرقانونی می باشد و به جزای نقدی و انحلال شرکت و ممنوعیت از فعالیت محکوم خواهد شد.
در این مقاله برآنیم تا به کلیه مراحل ثبت شرکت بپردازیم، شایان ذکر است متقاضیان محترم می توانند از طریق موسسه حقوقی ثبت نیک به عنوان مشاور و ارائه دهنده ی خدمات تخصصی ثبتی در این امر اقدام نمایند. مدارک و تقاضانامه ها توسط مشاورین نیک با دقت بررسی شده و چنان چه از نظر قانونی مشکلی نداشته باشند تایید شده و پس از آن مراحل ثبت شرکت از سمت متخصصان نیک انجام می شود

  • گام اول

همان طور که می دانیم، آنچه در تشکیل شرکت حائز اهمیت است عبارت است از : قصد و رضا ، اهلیت ، معین بودن موضوع ، قانونی بودن جهت و هدف. همچنین رعایت شرایط اختصاصی که عبارت است از : وجود شرکا ، همکاری شرکا ، سرمایه گذاری ، تقسیم سود و زیان ، مبادرت به عملیات بازرگانی
پس از تشکیل شرکت، می بایست یکی از انواع شرکت های تجاری عرضه شده در قانون تجارت را انتخاب کرد. قانون تجارت ایران در ماده 20، شرکت های تجاری را بر 7 قسم و به شرح ذیل احصاء نموده است :
شرکت سهامی ، شرکت بامسئولیت محدود ، شرکت تضامنی ، شرکت نسبی ، شرکت مختلط سهامی ، شرکت مختلط غیر سهامی ، شرکت مختلط سهامی ، شرکت تعاونی
انتخاب نوع شرکت  به اهداف اعضا در آینده، نوع فعالیت افراد، میزان مسئولیت هر یک از شرکا و تعداد افراد عضو و.. بستگی دارد. به طور معمول اکثر مردم شرکت بامسئولیت محدود و یا شرکت سهامی خاص را به ثبت می رسانند که هرکدام ویژگی های خاص خود را دارد. مثلاَ کسانی که بخواهند در مناقصات ، مزایدات و … شرکت کنند یا بعدها برای شرکت رتبه بگیرند می بایست شرکت سهامی خاص ثبت نماید.
در صورتی که قصد دارید شرکت خود را به صورت مسئولیت محدود ثبت نمایید شرایط زیر را باید فراهم کنید :
حداقل دونفر شریک بالای 18سال
حداقل سرمایه 1.000.000ریال برای ثبت اولیه شرکت
و چنانچه قصد دارید شرکت خود را به صورت سهامی خاص ثبت نمایید :
شما نیازمند 5 نفر اعضاء می باشید که 3 نفر عضو هیئت مدیره و 2نفر بازرس اصلی و علی البدل می باشند.
حداقل سرمایه جهت ثبت یک شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال برابر با یکصد هزار تومان می باشد.
در بدو تاسیس شرکت سهامی خاص، حداقل 35% سرمایه به صورت نقدی باید به حساب شرکت تودیع شود.
بر اساس ماده 196 قانون تجارت اسناد و نوشتجاتی که برای ثبت شرکت لازم است و در نظامنامه وزارت عدلیه معین شده است به قرار ذیل می باشد:
– شرکت نامه حاوی مشخصات شرکت
– اساسنامه
– صورت جلسه مجمع عمومی
– صورت جلسه انتخاب مدیران و قبولی آن ها
ناگفته نماند که اشخاص حقوقی که ثبت موضوع فعالیت آن ها مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح است باید پیش از ارائه تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت ها، به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام و به ضمیمه مدارک تسلیم اداره ثبت نمایند.

  • گام دوم

پس از طی اقدامات فوق ، می بایست با مراجعه به سامانه ی اداره ثبت شرکت ها مراحل تکمیل فرم ثبت را طی نمایید. مراحلی که در سامانه می بایست طی گردد به شرح ذیل می باشد :
_ تکمیل اطلاعات متقاضی ( درج نام ، نام خانوادگی ، تعیین تابعیت متقاضی و …)
_ تعیین نام و اطلاعات شخص حقوقی
در انتخاب نام شرکت نکات ذیل را به خاطر داشته باشید :
از انتخاب نام های خارجی بپرهیزید.
نام هایی را انتخاب کنید که قبلاَ به ثبت نرسیده باشد.
در انتخاب نام شرکت حتماَ باید از اسم خاص استفاده شود.
جهت تعیین  اسم شرکت حداقل تعداد سیلاب ها 3 سیلاب است.
_ درج مدت فعالیت شرکت و همچنین نوع فعالیت شرکت که در صورت داشتن مجوز از ارگان خاصی شماره مجوز و تاریخ مجوز می بایست در سامانه قید گردد.
_ درج نشانی مرکز اصلی به عنوان مبدأ مراسلات پستی درج شده و کدپستی ، شماره تلفن و …
_  انتخاب نوع سرمایه شخص حقوقی از فهرست ( بانام یا بی نام بودن سهام و..) ، تعیین ارزش ریالی هر سهم و …
_ درج  سمت شخص در موسسه یا شرکت و چنانچه شرکت شعبه دیگری داشته باشد مشخصات آن نظیر کد پستی شعبه …
_ درج اطلاعات سال مالی شرکت . یعنی روز و ماه شروع سال مالی. ( سال مالی شرکت روزاول فروردین هر سال آغاز می شود و روز آخر اسفند همان سال به پایان می رسد. اولین سال مالی شرکت از تاریخ تاسیس تا آخر اسفند ماه همان سال است. )
_ تعیین اطلاعات روزنامه شرکت یا انتخاب از فهرست روزنامه شرکت
سپس متن اظهارنامه و اساسنامه شرکت یا مؤسسه را باید وارد نمود. در مرحله پایانی با توجه به نوع شرکت مدارکی که متقاضی باید ارائه کند نشان داده شده و باید گزینه تأیید مدارک مورد نیاز را تیک زد که متقاضی باید آنها را تهیه کند.  کلیک بر روی گزینه پذیرش پایان کار بوده و تقاضای تأسیس ثبت نهایی شده و ارسال می گردد.
پس از تکمیل ثبت نام ، (در صورت بدون ایراد بودن ثبت نام) تاییدیه نام شرکت در سامانه اعلام می گردد که در این صورت می بایست اوراق چاپی از سامانه ثبت شرکتها پرینت گرفته و به امضاء کلیه اعضاء شرکت برسد.

  • گام سوم

در این مرحله ، اوراق امضاء شده (هر یک در دو نسخه) به همراه رونوشت برابر با اصل مدارک شناسایی اعضاء و گواهی های عدم سوء پیشینه هیئت مدیره و بازرسین (در ثبت سهامی خاص) از طریق پست سفارشی و پاکت های مخصوص اداره ثبت شرکت ها به این اداره ارسال و پس از ارسال بارکد پستی در سامانه ثبت شرکتها درج گردد.
پس از ارساال مدارک به اداره ثبت شرکت ها و پیگیری وضعیت از طریق سامانه، ممکن است 3 نوع وضعیت اتفاق بیفتد:
1- رد پرونده :
در این وضعیت درخواست ثبت تاسیس قابلیت ثبت نداشته و می بایست نسبت به پذیرش مجدد درخواست در سامانه و اخذ کد پیگیری جدید و طی مراحل ذکر شده مجددا اقدام نمود، این حالت درصورتی رخ می دهد که مدارک ارسال شده به اداره دارای ایرادی باشند که قابل رفع نقص نباشد که این ایرادات میتوانند بسیار جزئی اما مهم باشند.
2- نقص پرونده:
در این وضعیت پرونده ثبت تاسیس دارای نقص بوده و با توجه به ایرادات ذکر شده در ابلاغیه رفع نقص می بایست نسبت به رفع آنها اقدام و مستندات مربوط به رفع نقص را با پاکت و پوشه مخصوص رفع نقص تاسیس به اداره ثبت شرکتها ارسال نمود.
3- صدور آگهی:
در این وضعیت اداره ثبت شرکت ها با درخواست ثبت شرکت مورد نظر موافقت نموده و نسبت به صدور آگهی اقدام می نماید

  • گام چهارم

در حالت صدور آگهی شخص متقاضی یا وکیل ثبت شرکت می بایست برای اخذ مدارک ثبتی و امضاء ذیل دفاتر به اداره مراجعه نماید.( در این مرحله اصل شناسنامه و کارت ملی الزامی است ).

  • گام پنجم

پس از تایید تمام مراحل و دریافت شماره ی ثبت، می بایست آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی به نشانی http://rrk.ir  به ثبت برسانید و هزینه ی انتشار آگهی را نیز صرفاَ به صورت اینترنتی پرداخت نمایید.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
موسسه حقوقی ثبت نیک ، با کادری متخصص و مجرب در زمینه ی ثبت شرکت خدمات خود را به صورت ویژه ارائه می نماید.

  • خدمات مرکز تخصصی ثبت نیک در جهت بهبود روند ثبت شرکت شامل موارد ذیل می باشد:

– مشاوره دقیق و کاربردی حقوقی در انتخاب درست موضوع شرکت ، قالب شرکت ، نام شرکت ، تعیین سرمایه شرکت ، تقسیم سرمایه شرکت و …
– تنظیم کلیه مدارک ثبتی شرکت
– شفاف سازی کامل هزینه ها
– ارائه خدمات در کوتاه ترین زمان ممکن در جهت رضایتمندی کامل مشتریان عزیز