خیابان ملاصدرا، پلاک 76، ساختمان ثبت ونک

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ثبت نیک

برای مبادله کالا از قدیم الایام بر حسب زمان طرق مختلفی معمول بوده است که به تدریج سیر تکاملی خود را پیموده است. در جوامع ابتدایی شیوه معامله پایاپای معمول و متداول بوده است، یعنی اشخاص کالای اضافی خود را به دیگران می دادند و در مقابل معادل کالای خود از آن ها محصولاتی دریافت می داشتند که بیشتر مورد نیازشان بود. اشکال حمل و نقل و سختی قابلیت تبدیل کالاها طبیعتاَ این شیوه معامله را مواجه با مشکلات زیادی کرده بود.
بعدها برای رفع مشکلات ناشی از سیستم معاملات پایاپای شیء واحدی به عنوان وسیله معاوضه کالاها انتخاب شد ولی شیء واحد فاقد ارزش لازم برای تبدیل تمام کالاها بود.
کم کم با کشف فلزات و به خصوص فلز قیمتی و سختی مثل طلا، این فلز و فلزات کم بهاتر مثل نقره برای معاوضه کالاها در نظر گرفته شد.
امروزه به علت مشکلات حمل و نقل و سنگینی وزن نوعاَ برای تحصیل کالاها دیگر کسی طلا نمی دهد و از اسکناس ( پول کاغذی ) برای خرید کالاها استفاده می شود ولی طلا به عنوان پشتوانه پول کاغذی مدت ها مورد بهره برداری بوده است.
در دوران مبادله پول و کالا ابتدا از فلزات ، سپس از پول کاغذی و امروزه از اسناد دیگری مثل چک و کارت های اعتباری که در حقیقت جانشین پول گشته اند استفاده می شود.
از زمانی که پول به وجود آمد و نقش واسطه گری معاملات را به عهده گرفت مسائل جدیدی که ملازمه با طبیعت پول داشت از قبیل چگونگی نگهداری آن ، وام ، اعتبار و بهره مطرح شد و اشخاصی پیدا شدند که به این امور می پرداختند. این اشخاص صراف نامیده شدند.
بنابراین مبادله پول رایج یک کشور دیگر با هدف انتفاع و کسب اجرت به خاطر خدمت ارائه شده اصطلاحاَ صرافی نامیده می شود. عملیات صرافی عبارت است از خرید و فروش ارز اعم از نقدی و یا حواله ای و نیز خرید و فروش مسکوکات طلا و نقره
صرافی ها خود به دو نوع تقسیم می شوند :
الف- صرافی نوع اول :
صرافی که صرفاَ مجاز به خرید و فروش نقدی ارز بوده و پرداختن به سایر معاملات ارزی توسط این نوع صرافی ممنوع می باشد.
ب- صرافی نوع دوم :
صرافی که علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز مجاز به عملیات مربوط به حواله های ارزی از طریق موسسات مالی و اعتباری و ارائه خدمات ارزی برون مرزی از طریق کارگزاران در چهارچوب قوانین و مقررات ارزی می باشد.

تاسیس صرافی ، منوط به اخذ مجوز بانک مرکزی است.  متقاضیان تاسیس صرافی ها لازم است دارای شرایط ذیل باشند :
1- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران و اقامت در ایران
2- پیرو یکی از ادیان رسمی کشور
مدیر عامل و  رئیس هیئت مدیره صرافی های نوع دوم لازم است از شرایط ذیل برخوردار باشند :
1- دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی مرتبط
2- داشتن حداقل پنج سال تجربه کاری در امور ارزی ، مالی و اقتصادی
متقاضیان واجد شرایط  می بایست اسناد و اطلاعات ذیل را به بانک مرکزی ارائه نمایند :
1- ارائه تقاضا
2- اساسنامه و یا شرکت نامه پیشنهادی
3- مبلغ سرمایه پیشنهادی و نحوه تامین آن
4- نام و مشخصات و سابقه فعالیت موسسین با ذکر میزان سهم الشرکه هر کدام
5- نام و مشخصات ، میزان تحصیلات ، سابقه فعالیت و سمت های قبلی مدیر و یا مدیران پیشنهادی
6- گواهی عدم سوء پیشنه موثر کیفری یا مدیران پیشنهادی از مراجع ذیربط
7- تعهدنامه هر یک از مدیران و مدیر عامل صرافی ها مبنی بر اینکه در هیچ زمانی محکومیت کیفری موثر از هیچ نوع نداشته است.
8- التزام کتبی مبنی بر انجام فعالیت طبق مقررات
بانک مرکزی پس از بررسی کلیه مدارک متقاضیان و در صورت تایید مدارک و صلاحدید، نسبت به صدور مجوز تاسیس به منظور ثبت صرافی در اداره ثبت اقدام می نماید و پس از انجام تشریفات رسمی ثبت شرکت صرافی در اداره ثبت و ارائه گواهی های مربوط توسط موسسین و احراز سرمایه تامین شده ، بانک مرکزی مجوز فعالیت صرافی را صادر می نماید.

  • چند نکته در ثبت شرکت صرافی

– تاسیس صرافی توسط موسسات اعتباری با رعایت قوانین و مقررات ناظر بر آن ها، صرفاَ در قالب شرکت سهامی خاص و توسط اشخاص حقیقی فقط در قالب شرکت تضامنی امکان پذیر است.
– حداقل سرمایه جهت صرافی های نوع اول پنجاه میلیارد ریال و صرافی های نوع دوم دویست میلیارد ریال تعیین گردیده است که می بایست تماماَ به صورت نقدی نزد بانک مرکزی تودیع گردد.
– صرافی ها حق تاسیس شعبه ندارند.
کلیه امور ثبتی و اداری خود را با اطمینان خاطر، به متخصصان متعهد و کاردان ثبت شرکت نیک بسپارید.
“آنچه در تخصص ماست جلب رضایت کامل متقاضیان با ارائه مناسب ترین خدمات است”