خیابان ملاصدرا، پلاک 76، ساختمان ثبت ونک

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ثبت نیک

خیاطی یکی از مشاغلی است که از دیرباز مورد توجه ایرانیان بوده است، تولید پوشاک در دوره های گوناگون شکل و شمایلی متفاوت داشته است .در دوران کنونی، بازار خیاطی با استفاده از ماشین آلات مدرن و دستگاه های پیشرفته و کارخانه های عظیم بسیار متفاوت با گذشته است، ولی همچنان استفاده از پوشاک تولیدی کارگاه ها در همه دنیا رواج دارد؛هنر خیاطی علاوه بر دوخت و دوز در درجه اول استعداد، ابتکار،خلاقیت و ارائه طرح های جدید و مطابق با خواست و سلیقه افراد مختلف جامعه، می باشد؛ کارگاه های خیاطی در ایران تاریخچه ای بیش از 150 سال دارد، امروزه کارگاه ها نیز مانند سایر بخش ها مدرن شده و با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا سعی در آموزش خیاطی به روش نوین می نمایند.
افراد علاقه مند جهت ثبت شرکت تعاونی با موضوع فعالیت خیاطی و دوخت و دوز باید جواز کسب از اتحادیه مربوطه و یا مجوز از آموزش و پرورش فنی و حرفه ای اخذ نمایند.پس از اقدامات لازم جهت اخذ جواز، می توانند نسبت به ثبت تعاونی اقدام نمایند.
در ادامه لازم است به اهداف شرکت های تعاونی اشاره ای داشته باشیم و سپس به شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی خیاطی بپردازیم.
• شرکت تعاونی و اهداف تشکیل آن :
شرکت تعاونی ، شرکتی است از اشخاص حقیقی و حقوقی که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاءاز طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان تشکیل می شود.تعداد اعضاء شرکت تعاونی نباید از هفت نفر کمتر باشد.
• برخی از اهداف تشکیل شرکت تعاونی در ایران عبارتند از :
– قرار دادن وسایل کار در اختیار کسانی که قادر به کار هستند ولی وسایل کار ندارند.
– ایجاد و تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل
– قرار گرفتن مدیریت و سرمایه و منافع حاصله در اختیار نیروی کار و تشویق بهره برداری مستقیم از حاصل کار خود.
– پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه های خاص جهت تحقیق عدالت اجتماعی
– توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم
– جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت
– پیشگیری از انحصار احتکار تورم و اضرار به غیر
خیاطی مانند خیلی از مشاغل دیگر نیازمند مهارت هایی است که در ذیل به آنها اشاره می کنیم

–  تعداد اعضاء شرکت تعاونی نمی تواند کمتر از 7 نفر باشد. ( ماده 6 ق. ب. ت )
–  اعضاء می توانند شخص حقیقی یا حقوقی باشند. ( ماده 8 ق. ب. ت )
–  اگر عضو شخص حقوقی است، باید در زمره اشخاص حقوقی غیردولتی باشد. بنابراین دولت ، وزارتخانه ها ، سازمان های دولتی و شرکت های دولتی نمی توانند به عنوان عضو در یک شرکت تعاونی وارد شوند. ( ماده 8 ق. ب. ت )
–  در تعاونی های چند منظوره اگر عضویت برای همه آزاد باشد، داشتن عضو غیرشاغل مجاز است. اما هیات مدیره و مدیر عامل باید از میان اعضاء شاغل باشند.
–  اعضاء برای عضویت در شرکت تعاونی باید واجد شرایط مذکور در ماده 9 ق. ب. ت باشند. شرایط عضویت در تعاونی ها وفق این ماده عبارت است از : تابعیت جمهوری اسلامی ایران ، عدم ممنوعیت قانونی و حجر ، خرید حداقل سهام مقرر در اساسنامه ،درخواست کتبی عضویت و تعهد به رعایت مقررات اساسنامه تعاونی ، عدم عضویت در تعاونی مشابه
–  در شرکت های تعاونی باید حداقل 51 % سرمایه به وسیله اعضاء در اختیار شرکت تعاونی قرار گیرد.
نکته : در شرکت های تعاونی اعضا حق نظارت بر امور شرکت تعاونی را دارند. این نظارت ممکن است به واسطه انتخاب بازرسان یا به طور مستقیم صورت گیرد. ( ماده 10 ق. ب. ت )
ارکان تعاونی عبارت است از مجمع عمومی ، هیات مدیره و  بازرس یا بازرسان
دوره انتخاب مدیران در شرکت های تعاونی برای مدیران ( اعضای هیات مدیره ) و مدیر عامل شرکت حداکثر سه سال می باشد . اما برای بازرسین یک سال می باشد.

  • مدارک لازم جهت ثبت و اخذ مجوز ثبت شرکت تعاونی خیاطی

مدارک و اوراقی که اولین هیئت مدیره برای اخذ مجوز ثبت باید همراه درخواست خود به وزارت تعاون ( اداره کل یا اداره تعاون ) تسلیم کند ، عبارت اند از :
1. اساسنامه مصوب شرکت یا اتحادیه ؛
2. دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی ؛
3. صورت جلسه اولین مجمع عمومی عادی ، دایر بر تصویب اساسنامه و انتخاب اولین هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان ؛
4. رسید پرداخت مقدار وجوه لازم التادیه سرمایه تعاونی ، طبق اساسنامه ؛
5. مدارک مربوط به تقویم و تسلیم آن مقدار از سرمایه که به صورت جنسی بوده است ( اگر وجود داشته باشد ) ؛
6. فهرست اسامی و مشخصات داوطلبان تشکیل تعاونی ؛
7. فهرست اسامی حاضران در اولین مجمع عمومی عادی که حاوی امضای آن ها باشد ؛
8. فهرست اسامی و مشخصات و نشانی اعضای اولین هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان اعم از اصلی و علی البدل و مدیر عامل که حاوی امضای آن ها باشد ؛
9. قبولی کتبی اعضای اولین هیئت مدیره دایر بر انتخاب رئیس و نایب رئیس و منشی هیئت مدیره ، انتخاب صاحبان امضاهای مجاز و اسامی و مشخصات آن ها و انتخاب مدیر عامل .
جهت ثبت شرکت تعاونی با ما تماس بگیرید.

همکاران ما در ثبت شرکت  نیک ، در کوتاه ترین زمان ممکن شما را در رسیدن به اهدافتان یاری خواهند کرد.