خیابان ملاصدرا، پلاک 76، ساختمان ثبت ونک

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ثبت نیک

در این مقاله قصد داریم در مورد تکالیف وظایف هیئت مدیره شرکت سهامی ، شرایط مربوط به اعضاء ، اختیارات مدیران و تمامی موارد مربوط به ثبت تغییرات شرکت با تصمیم انتخاب و تعیین سمت هیئت مدیره توضیح دهیم .
هر شرکت برای اداره خود به تعدادی افراد فعال و خوشنام احتیاج دارد که از بین صاحبان سهام به وسیله مجمع عمومی عادی انتخاب می گردند و به نمایندگی از طرف شرکت کلیه امور آن را اداره می نمایند لیکن انتخاب آن ها دائمی نبوده و برای مدت محدودی انتخاب می شوند .

معمولاً از 2 سال تجاوز نمی کند و در آن مدت ناظر بر حسن جریان شرکت می باشند و یک نفر را به عنوان رئیس هیئت مدیره  انتخاب می نمایند و مدت انتخاب او بیش از مدت عضویت وی نخواهد بود .
عزل هر یک از رئیس یا معاونین او با تصمیم اکثریت اعضاء هیئت مدیره امکان پذیر بوده و پس از این جریان می توانند افراد دیگری را به جای آن ها تعیین و معرفی نمایند و تعداد اعضای هیئت مدیره در شرکت های سهامی عام نباید از پنج نفر کمتر باشد .

شرایط پیش بینی شده برای اعضاء هیئت مدیره

  • هیئت مدیره یا هر یک از مدیران شرکت قابل عزل بوده و هر وقت مجمع عمومی بخواهد می تواند آن ها را عزل نماید .
  • هیئت مدیره باید از میان شرکای شرکت انتخاب شود .
  • مدت انتخاب آن ها همان است که در اساسنامه قید شده است و حداکثر به مدت 2 سال می باشد لیکن در صورتی که مجمع عمومی لازم بداند می تواند آن ها را برای 2 سال دیگر انتخاب نماید .
  • تعداد اعضای هیئت مدیره شرکت سهامی عام از 5 نفر نباید کمتر باشد ولی حداکثر تعداد آن ها تا 11 نفر نیز منعی ندارد اما در شرکت سهامی خاص عده آن ها از 3 نفر کمتر نخواهد بود .
  • اعضاء هیئت مدیره باید از افراد خوشنام و درستکار و فعال باشند تا بتوانند در پیشبرد اهداف شرکت موثر باشند .

وظایف هیئت مدیره شرکت سهامی

حدود اختیارات مدیران شرکت

حدود اختیارات مدیران شرکت درباره کلیه امور مربوط به اداره شرکت و رسیدگی به امور عادی و جاری آن از قبیل خرید و فروش و اجاره محل ، استخدام کارمندان جدید در صورت لزوم اقامه دعوی ، دفاع از حقوق شرکت و امضاء نامه ها و مراسلات و اوراق تجاری شرکت و سایر مسائل مربوط به آن به جز آنچه برابر اساسنامه از انجام آن نهی گردیده اند ، می باشد .

تکالیف وظایف هیئت مدیره شرکت سهامی

 

وظایف و تکالیف اعضاء هیئت مدیره شرکت

وظایفی که برابر قانون برای مدیران شرکت تعیین گردیده است به قرار ذیل می باشد :

  1. اعلام قبولی آن پس از انتخاب
  2. اعلام فهرست و صورت خلاصه ای از دارایی و قروض شرکت به بازرسان حداقل در هر شش ماه یکبار
  3. مدیران شرکت بدون اجازه هیئت مدیره نمی توانند در معاملاتی که با شرکت و یا به حساب شرکت می شود به طور مستقیم و غیر مستقیم شریک و سهیم بشوند .
  4. در صورتی که هیئت مدیره به آن ها اجازه داده باشد باید بازرس شرکت را بلافاصله مطلع نمایند و گزارش آن را به اولین مجمع عمومی عادی صاحبان سهام بدهند .
  5. در صورتی که معاملات مزبور بدون اجازه هیئت مدیره شرکت صورت گرفته باشد باطل است .
  6. مدیر عامل و یا اعضای هیئت مدیره حق ندارند هیچگونه وام یا اعتباری از شرکت تحصیل نمایند .
  7. کلیه اعمال و اقدامات مدیران عامل شرکت در مقابل اشخاص ثالث نافذ و معتبر است و به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به انتخاب آن ها نمی توان آن ها را غیر معتبر دانست .

کسانی که نمی توانند به مدیریت شرکت انتخاب شوند

برابر ماده 111 قانون تجارت اشخاص ذیل نمی توانند به مدیریت شرکت انتخاب شوند .

  • محجورین و کسانی که حکم ورشکستگی آن ها صادر شده است .
  • کسانی که به علت ارتکاب جنایت یا یکی از جنحه های ذیل به موجب حکم قطعی از حقوق اجتماعی کلاً یا بعضاً محروم شده باشند در مدت محرومیت ، سرقت ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری یا جنحه هایی که به موجب قانون در حکم خیانت یا کلاهبرداری شناخته شده است ، از جمله اختلاس ، تدلیس ، تصرف غیرقانونی در اموال عمومی .

سامانه ثبت شرکت نیک

راهنمای وظایف هیئت مدیره شرکت سهامی

شما میتوانید جهت آشنایی بیشتر با وظایف هیئت مدیره شرکت سهامی و همچنین مشاوره در زمینه های ثبت شرکت ، ثبت برند تجاری ، ثبت تغییرات شرکت و دیگر امور ثبتی ، با شماره 02188888822 تماس حاصل فرمایید .
همچنین برای دیدن کلیپ های آموزشی میتوانید ما را در اینستاگرام ثبت نیک دنبال نمایید .