خیابان ملاصدرا، پلاک 76، ساختمان ثبت ونک

Search
Close this search box.

در این مقاله قصد داریم درباره چگونگی اخذ کارت بازرگانی با شما عزیزان به صورت کامل و جامع صحبت کنیم.
برای این کار می توانیم به دو صورت حقیقی و حقوقی اقدام کنیم ولی  توضیحات کلی این مقاله برای دریافت کارت بازرگانی به صورت حقیقی است.

این کارت زمانی برای شما مفید خواهد بود که شما نخواهید برای خود شرکتی را ثبت کنید و این کارت برای شما به منزله یک مجوز برای انجام فعالیت های بازرگانی است و شما بعد از اخذ آن می توانید به صادرات و واردات به صورت خصوصی اقدام کنید که در ادامه این مقاله به صورت کامل به آن می پردازیم.

اخذ کارت بازرگانی

کارت بازرگانی حقیقی چیست؟

همانطور که در مقدمه این مقاله به آن اشاره کردیم کارت بازرگانی یک کارتی است که به واسطه آن فرد این اجازه را پیدا می کند که به عنوان یک تاجر در سر تا سر جهان به فعالیت بپردازد. این کارت که به افراد حقیقی داده می شود اعتبار آن یک سال است و قابل تمدید می باشد. دریافت این کارت نیز مانند تمام کارت ها شرایط خاص خود را دارد که البته باید گفت که شرایط اخذ کارت بازرگانی مدتی است که تغییراتی را داشته است که در ادامه سعی کردیم شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی را برای شما عزیزان شرح دهیم ولی قبل از آن به بررسی انواع کارت های بازرگانی می پردازیم.

انواع کارت بازرگانی

باید بدانید که کارت های بازرگانی انواع مختلفی دارد و می توان آنها را به سه دسته تقسیم بندی کرد. دسته اول کارت های بازرگانی تجاری هستند، دسته دوم کارت های بازرگانی خدماتی و دسته سوم کارت های بازرگانی تولیدی، صنعتی هستند. البته بد نیست بدانید که در گذشته کارت های بازرگانی موردی هم وجود داشته است که برای اشخاصی  به کار برده می شد که تنها یک بار قصد ترخیص کالا داشتند.

این کارت بهترین راه برای افرادی بود که فقط  یک بار قصد تجارت را داشتند و یکی از مزایای آن اخذ کارت بازرگانی فوری و صدور بسیار سریع آن بود.
برای دیدن نمونه کارت بازرگانی می توانید آن را در اینترنت جستجو کنید و نمونه کارت های بازرگانی را ببینید.

اخذ کارت بازرگانی

مراحل اخذ کارت بازرگانی

همانطور که در قبل اشاره کردیم اخذ کارت بازرگانی مراحل مختلفی دارد که سعی کردیم به طور دقیق به آنها اشاره کنیم تا برای دریافت این کارت ابهامی برای شما باقی نماند. در مرحله اول شما باید وارد سامانه دریافت کارت بازرگانی شوید و بعد از آن شناسه ملی و همین طور کلمه عبور خود را وارد کنید. در مرحله بعد  باید تمام مشخصات خود را به صورت کامل و خیلی دقیق وارد کنید. و همچنین عکس پرسنلی خود را بارگذاری کنید که این عکس باید شرایطی داشته باشد.

عکس پرسنلی بارگذاری شده باید حتما رنگی و با پشت زمینه  سفید باشد. از دیگر شرایط آن این است که باید حتما حجم آن کمتر از ۳۰۰ کیلو بایت باشد. بعد از آن باید شماره تماس و نشانی دقیق  خود را وارد کنید. در مرحله بعد فرم های ارائه شده را تایید می کنید و رشته فعالیتی خود را انتخاب می کنید. نکته ای که در انتخاب این رشته ها وجود دارد این است که شما می توانید از یک رشته تا سه رشته را انتخاب کنید. بعد از آن مدارک و فیش واریزی خود را اسکن کرده و در انتها دکمه تایید نهایی را می زنید و کار شما برای اخذ کارت بازرگانی  پایان می پذیرد.

مدارک اخذ کارت بازرگانی

برای اخذ کارت بازرگانی مدارکی نیاز است که در این قسمت سعی کردیم به طور کامل و جامع این مدارک را برای شما بازگو کنیم و دلیل این کار این است که شما بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن کارت خود را دریافت کنید. البته این مدارک صرفا مربوط به اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی است. مدارک مورد نیاز به شرح زیر است: آخرین مدرک تحصیلی( کمترین مدرک قابل ارائه دیپلم است و برای کسانی که در خارج از کشور تحصیل کرده اند باید این مدارک مورد قبول وزارت علوم باشد) و ۲ قطعه عکس سه در چهار با زمینه سفید و رسمی که این عکس باید هم جدید باشد و هم بدون عینک باید باشد.

اسکن از تمامی صفحه های شناسنامه، کارت پایان خدمت و یا در صورتی معافی کارت معافیت از خدمت، فرم رشته ای که قصد فعالیت دارید را دریافت کرده و پر کنید، اصل و کپی از سند مالکیت و یا اجاره نامه را ارائه دهید، برگه عدم سوء پیشینه را از پلیس +۱۰ بگیرید و به همان صورت پلمپ تحویل دهید، فیش واریزی حق عضویت، فیش واریزی حق تمبر و همچنین آموزش و فرم اعتبار بانک، گواهی حساب مالیات در آخرین سال و اصل مجوز تولید را هم باید  آماده داشته باشید. از دیگر قوانینی که باید به آن توجه کرد سن فرد است که باید حداقل ۲۳ سال باشد.

مدارک اخذ کارت بازرگانی

محاسن اخذ کارت بازرگانی

کارت های بازرگانی مزایا و محاسن زیادی دارد که از جمله مزایای اخذ کارت بازرگانی می توان  به موارد زیر اشاره کرد:
اجازه صادر کردن همه کالاهای مجاز، اخذ ویزای تجاری، عضویت در اتاق بازرگانی، اخذ گواهی مبدا، واردات از مناطق آزاد، ارتباط با تاجران خارجی، فعالیت در سطح جهانی، مجوز حضور در نمایشگاه ها در سطح داخلی و خارجی و ملی و … که ما در این بخش به تعدادی از این مزایا اشاره کردیم ولی مزای بسیار دیگری هم برای اخذ کارت بازرگانی وجود دارد.

هزینه دریافت کارت بازرگانی

شاید تاکنون این سوال در ذهن شما نقش بسته باشد که هزینه اخذ کارت بازرگانی چقدر است؟ در این قسمت سعی کردیم به صورت کامل تمامی هزینه هایی که صرف اخذ کارت بازرگانی  می شود را برای شما عزیزان توضیح دهیم تا ابهاماتی که در ذهن شما وجود دارد را برطرف کنیم. کل هزینه هایی که فرد برای کارت بازرگانی باید انجام دهد شامل هزینه عضویت اتاق بازرگانی است که این هزینه یک ساله است و بستگی به میزان سرمایه گذاری شخص دارد و همچنین هزینه صدور کارت که در ادامه به صورت کامل به آن پرداخته ایم.

هزینه اتاق بازرگانی برای کسانی که زیر ۳۰۰ میلیون ریال سرمایه گذاری می کنند برای یک سال حدود ۲،۵۰۰،۰۰۰ ریال است. این هزینه برای کسانی که از ۳۰۰ میلیون ریال تا نهایتا ۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری می کنند حدود ۴،۰۰۰،۰۰۰ ریال است و برای افرادی که سرمایه گذاری آنها از ۲ میلیارد بالاتر است ۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال است. افراد جدا از این هزینه باید هزینه کارت و یا تمدید کارت بازرگانی را هم بپردازند که حدود ۴۴۰،۰۰ ریال  است و همچنین برای تمبر به منزله صدور کارت ۱۰۰،۰۰۰ ریال و برای تمبر به منزله تمدید کارت ۵۰،۰۰۰ ریال است.

سامانه ثبت شرکت نیک

مشاوره اخذ کد اقتصادی

شما میتوانید جهت اطلاع بیشتر از اخذ کد اقتصادی و همچنین مشاوره در زمینه های ثبت شرکت ، ثبت برند تجاری ، ثبت تغییرات شرکت و دیگر امور ثبتی ، با شماره 02188888822 تماس حاصل فرمایید.
همچنین برای دیدن کلیپ های آموزشی میتوانید ما را در اینستاگرام ثبت نیک دنبال نمایید.