خیابان ملاصدرا، پلاک 76، ساختمان ثبت ونک

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

در این مقاله قصد داریم در مورد افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص ، مدارک مورد نیاز برای افزایش سرمایه ، الزام به پرداخت تمام مبلغ افزایش سرمایه و موارد مربوط به آن بپردازیم ، چنانچه جهت ثبت تغییرات شرکت و افزایش سرمایه ، بهتر است این مقاله را مطالعه کنید .
سرمایه از مهم ترین عوامل تجارت بوده و بزرگ ترین وسیله جلب منفعت است که هر شرکت باید دارای سرمایه باشد تا بتواند نتیجه ای از عملیات خود را که تجارت است ببرد و منتفع شود.
اهمیت شرکت های تجاری را از سرمایه آن ها می توان درک کرد .

برای سرمایه حداکثری تعیین نشده و شرکاء به هر مقدار بتوانند ممکن است سرمایه را افزایش دهند که سرمایه شرکت از دو طریق می تواند افزایش یابد :

  • از طریق صدور سهام جدید
  • از طریق بالا بردن مبلغ اسمی سهام موجود
  • هرگونه تغییر در سرمایه شرکت در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد .

 

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

مراحل افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص

اولین قدم از راه ثبت افزایش سرمایه تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت شرکت ها است و صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده و آگهی افزایش سرمایه شرکت نیز باید به اظهارنامه ضمیمه شود.
( به موجب ماده 169 لایحه ، در شرکت سهامی خاص پس از آن که مجمع عمومی فوق العاده افزایش سرمایه را به تصویب رساند مراتب از طریق انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار شرکت به اطلاع صاحبان سهام می رسد که در این آگهی مهلت پذیره نویسی نیز قید می شود ) .

این اظهارنامه باید به امضای کلیه اعضای هیات مدیره برسد و حتی اگر یک عضو هیات مدیره اظهارنامه را امضاء نکند افزایش سرمایه قابل ثبت نمی باشد و نمی توان وجوهی را که در اثر افزایش سرمایه به حساب مربوط واریز شده را به حساب شرکت منتقل کرد .
راه حل برداشتن این مانع است که عضو هیات مدیره ای که اظهارنامه را امضا نمی کند از سمت خود استعفا و عضو دیگری را جانشین او کند .

مدارک مورد نیاز جهت افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

به موجب ماده 183 لایحه، مدارک ذیل برای ارائه به مرجع ثبت شرکت ها الزامی می باشد :

  • صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده که افزایش سرمایه را تصویب نموده یا اجازه آن را به هیئت مدیره داده است و در صورت اخیر، صورت جلسه هیئت مدیره که افزایش سرمایه را مورد تصویب قرار داده است .
  • یک نسخه از روزنامه ای که آگهی مذکور در ماده 169 این قانون در آن نشر گردیده است .
  • اظهارنامه مشعر بر فروش کلیه سهام جدید و در صورتی که سهام جدید امتیازاتی داشته باشد باید شرح امتیازات و موجبات آن در اظهارنامه قید شود.
  • در صورتی که قسمتی از افزایش سرمایه به صورت غیر نقد باشد باید تمام قسمت غیر نقد تحویل گردیده و با رعایت ماده 82 این قانون به تصویب مجمع عمومی فوق العاده رسیده باشد .
    مجمع عمومی فوق العاده در این مورد با حضور صاحبان سهام شرکت و پذیره نویسان سهام جدید تشکیل شده و رعایت مقررات مواد 77 لغایت 81 این قانون در آن قسمت که به آورده غیر نقد مربوط می شود ، الزامی خواهد بود و یک نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده باید به اظهارنامه مذکور در این ماده ضمیمه شود.

تذکر : مانند زمان تاسیس آورده غیر نقد باید تماماً به شرکت تحویل داده شود و به ارزیابی کارشناس رسمی دادگستری برسد و آورده غیر نقد را نمی توان به بیش از میزان ارزیابی کارشناسی رسمی دادگستری تصویب نمود .

لزوم پرداخت تمام مبلغ در هنگام افزایش سرمایه در سهامی عام و خاص

در زمان افزایش سرمایه بحث تعهد سرمایه برخلاف زمان تاسیس منتفی است و کلیه مبلغ باید به شرح ذیل پرداخت شود که عبارتند از :

  • از طریق بالا بردن مبلغ اسمی : کلیه افزایش سرمایه باید نقداً پرداخت شود .
  • از طریق صدور سهام جدید : کلیه افزایش سرمایه نقداً پرداخته یا تهاتر شود .

نکته : در صورتی افزایش سرمایه امکان پذیر است که تمام سرمایه قبلی شرکت تماماً تادیه شده باشد .

سامانه ثبت شرکت نیک

راهنمای افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

شما میتوانید جهت آگاهی بیشتر در مورد افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص و همچنین مشاوره در زمینه های ثبت شرکت ، ثبت برند تجاری ، ثبت تغییرات شرکت و دیگر امور ثبتی ، با شماره 02188888822 تماس حاصل فرمایید .
همچنین برای دیدن کلیپ های آموزشی میتوانید ما را در اینستاگرام ثبت نیک دنبال نمایید .