خیابان ملاصدرا، پلاک 76، ساختمان ثبت ونک

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ثبت نیک

اختراع عبارت است از ابداع یا کشف یک وسیله یا ابزار جدید و ابتکاری برای تحصیل یک نتیجه یا محصول صنعتی و کشاورزی و به دست آوردن راه حلی جدید در زمینه تکنولوژی و مسائل فنی و فناوری یا ابداع یک محصول تازه صنعتی یا کشاورزی و امثال آن . بنابراین حقی که بر منافع مادی و معنوی آن برای صاحبش ایجاد شود حق اختراع است.
قانون در صورتی از اختراع و اکتشاف حمایت می کند که به ثبت داده شده باشد. طبق ماده 27 قانون ثبت علائم و اختراعات ، کسانی می توانند تقاضای ثبت اختراع و اکتشاف کنند که مدعی یکی از امور ذیل باشند :
1. ابداع هر محصول صنعتی جدید
2. کشف هر وسبله جدید یا اعمال وسایل موجود به طریق جدید برای یک نتیجه یا محصول صنعتی یا فلاحتی
برای امور ذیل نمی توان تقاضای ثبت نمود :
1. نقشه های مالی
2. هر اختراع یا اکتشاف یا تکمیل آن ها که مخل انتظامات عمومی یا منافیات عفت یا مخالف حفظ الصحه عمومی باشد.
ثبت اختراع اداره ثبت تهران تعیین شده و در این مورد طبق مقررات وزارت دادگستری، اداره ثبت شرکت ها ( شعبه علائم و اختراعات ) قسمتی از امور مربوطه به اداره ثبت تهران را انجام می دهد.
تقاضای ثبت اختراع به موجب اظهارنامه ای خواهد بود که توصیف مشروح اختراع و نقشه ها و نمونه هایی که برای فهم توصیف مزبور لازم است باید ضمیمه آن باشد و مانند تقاضای ثبت علامت که شرح آن در مقالات قبلی گذشت به متصدی مربوط تسلیم می شود. متصدی پس از رسیدگی هر گاه مخالف مقررات قانون نبود یا کس دیگر آن را قبلاَ به ثبت نرسانده بود در ظرف 15 روز در دفتر مربوطه ثبت و آگهی آن را صادر نموده سپس تصدیقی که حاکی از مراجعه مخترع و به ثبت رساندن آن باشد به امضا مدیر کل ثبت به متقاضی دهد. ” نوشته ای که در این مورد داده می شود ورقه اختراع نامیده می شود ” .
ثبت اختراع قابل اعتراض است. اشخاص ذی نفع می توانند نسبت به امر مزبور در دادگاه عمومی تهران اقامه دعوا کرده و از حق خود دفاع کنند.
مخترعینی که در خارج از ایران اختراع نموده اند نیز می توانند اختراع خود را در ایران به ثبت برسانند مشروط بر این که اولاَ اختراع خود را در مملکتی که مقیم اند به ثبت رسانده و ورقه اختراع تحصیل کرده باشند ثانیاَ مقررات عهدنامه که با دولت منبوع آن ها منعقد شده رعایت و اگر عهدنامه نباشد معامله متقابله خواهد شد. به این معنی که اگر در کشور مزبور از اختراعات ثبت شده افراد ایرانی حمایت شود قابل ثبت خواهد بود.
به علت اهمیت ویژه موضوع در نظام بین الملل، در پایان قرن نوزدهم اتحادیه ای برای حمایت مالکیت صنعتی بین چند دولت تشکیل گردیده که به اتحادیه پاریس معروف است و امروزه اغلب دول به اتحادیه مزبور ملحق گردیده اند. دولت ایران نیز طبق قانون 14 اسفند ماه 1337 به این اتحادیه ملحق گردیده است
اصول و نکات عمده قرارداد پاریس به شرح ذیل است :
1. عنوان قرارداد عبارت است از : ” قرارداد پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی ”
2. هدف از انعقاد قرارداد حمایت از نام ، علائم تجاری ، اختراعات و جلوگیری از رقابت نامشروع است.
3. اتباع خارجی عضو اتحادیه ، از نظر حمایت مالکیت صنعتی، در کشورهای عضو از همان حقوقی برخوردار می شوند که اتباع داخلی
4. تقدیم اظهارنامه ثبت علائم تجاری یا اختراعات در یکی از کشورهای عضو در مورد ورقه اختراع و مدل های اشیای مصرفی 12 ماه و در مورد اشکال و طرح های صنعتی و علائم کارخانه یا بازرگانی 6 ماه حق تقدم ایجاد خواهد کرد.
چند نکته در رابطه با ثبت اختراع
– هر اختراع یا تکمیل اختراع یا اکتشافی که قبل از تاریخ تقاضای ثبت خواه در ایران خواه در خارجه به نحوی از طریق رسانه های گروهی معرفی شده و یا به مورد عمل و استفاده درآید، اختراع و اکتشاف جدید محسوب نمی شود.
– در صورتی که حق اختراع و اکتشاف از طریق ارث به دیگری منتقل شود یا به نحو دیگری واگذار شود، در صورتی انتقال معتبر است که به نام مالک جدید به ثبت برسد ( هر نوع واگذاری این گونه حقوق باید به موجب سند رسمی باشد والا اعتبار ندارد ) . حتی اگر انتقال در خارج انجام شده باشد، در ایران وقتی اعتبار دارد که به ثبت رسیده باشد.
رضایت نتایجی از تجربه خوب مشتریان است
با متخصصان نیک ، این حس خوب را تجربه کنید…