همان طور که در مقالات پیش گفتیم ، در شرکت های سهامی عام مقداری از سرمایه به وسیله غیر موسسین تامین می گردد.
طریقه تامین این مقدار از سرمایه با انتشار اعلامیه پذیره نویسی انجام می شود. پذیره نویسی عبارت است از تعهد خرید و پرداخت مبلغ یک یا چند سهم از طرف افراد غیر موسس و پرداخت مبلغی از آن به صورت نقد.
در اعلامیه پذیره نویسی ، طبق ماده 9 ( لایحه اصلاحی ) باید موارد ذیل درج شود :
– نام شرکت
– نام شرکت؛
– نوع فعالیت هایی که شرکت به منظور آن تشکیل می شود؛
– مرکز اصلی شرکت و شعب آن در صورتی که تاسیس شعبه مورد نظر باشد؛
– مدت زمان ثبت شرکت؛
– هویت کامل و اقامتگاه و شغل موسسین، در صورتی که همه یا بعضی از موسسین در امور مربوط به موضوع شرکت یا امور مشابه آن،سوابق یا اطلاعات یا تجاربی داشته باشند ذکر آن به اختصار.
– مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن،به تفکیک و تعداد و نوع سهام در مورد سرمایه غیر نقد(جنسی)،تعیین مقدار و مشخصات و اوصاف و ارزش آن به نحوی که بتوان از کم و کیف سرمایه غیر نقد اطلاع حاصل نمود.
– در صورتی که موسسین مزایایی برای خود در نظر گرفته باشند،تعیین چگونگی و موجبات آن مزایا به تفصیل؛
– تعیین مقداری از سرمایه که موسسین تعهد کرده و مبلغی که پرداخت کرده اند؛
– ذکر هزینه هایی که موسسین تا آن موقع جهت تدارک مقدمات تشکیل شرکت و مطالعاتی که انجام گرفته است پرداخت کرده اند و برآورد هزینه های لازم تا شروع فعالیت های شرکت؛
– در صورتی که انجام موضوع شرکت قانوناَ مستلزم موافقت مراجع خاصی باشد،ذکر مشخصات اجازه نامه یا موافقت اصولی آن مرجع؛
– ذکر حداقل تعداد سهامی که هنگام پذیره نویسی باید توسط پذیره نویس تعهد شود و تعیین مبلغی از آن که باید مقارن پذیره نویسی نقداَ پرداخت گردد؛
– ذکر شماره و مشخصات حساب بانکی که مبلغ نقدی سهام مورد نعهد باید به آن حساب واریز گردد و تعیین مهلتی که طی آن اشخاص ذی علاقه می توانند برای پذیره نویسی و پرداخت مبلغ نقدی به بانک مراجعه کنند؛
– تصریح به اینکه اظهارنامه موسسین به انضمام طرح اساسنامه برای مراجعه علاقمندان،به مرجع ثبت شرکت تسلیم شده است؛
– ذکر نام روزنامه کثیرالانتشاری که هر گونه دعوت و اطلاعیه بعدی تا تشکیل مجمع عمومی موسسین،منحصراَ در آن منتشر خواهد شد؛
– چگونگی تخصیص سهام به پذیره نویسان
اعلامیه پذیره نویسی که باید حاوی مقررات پانزده گانه فوق باشد، بعد از تایید مرجع ثبت شرکت ها ، به وسیله موسسین از طریق جراید ( روزنامه کثیرالانتشاری که طبق بند 14 اعلامیه تعیین شده است ) به اطلاع عموم خواهد رسید.
در اعلامیه مذکور شعبه بانک و شماره حسابی تعیین شده است که اشخاص می توانند تا تاریخ معین مراجعه کرده و تعدادی ورقه تعهد سهم خریداری کنند. اوراق تعهد سهام در این مرحله اوراقی هستند که در آن بعضی مسائل مهم مربوط به شرکت و سهام از قبیل نام ، موضوع و مرکز اصلی شرکت ، میزان سرمایه ، مشخصات اجازه انتشار اعلامیه پذیره نویسی ، تعداد سهامی که می تواند مورد تعهد قرار گیرد و مبلغ اسمی هر سهم ، نام و نشانی بانک و شماره حسابی که مبلغ لازم باید در آن واریز گردد، مشخصات پذیره نویسی و تعهد پرداخت مبلغ پرداخت نشده سهم طبق اساسنامه ، قید می گردد.
طبق ماده 15 امضای ورقه سهم به خودی خود مستلزم قبول اساسنامه و تصمیمات مجمع عمومی طبق مقررات قانون تجارت است.
ورقه تعهد سهم در دو نسخه تنظیم می گردد که یک نسخه نزد بانک می ماند و نسخه دیگر با قید رسید مبلغ تعهد شده و مبلغ پرداخت شده مهر پرداخت شده مهر و امضا شده و در اختیار پذیره نویسی قرار می گیرد.
این ورقه بعداَ ، پس از پرداخت تمام مبلغ اسمی سهم ، از پذیره نویس اخذ و سپس ورقه سهم به او داده می شود.
مبلغ پرداختی ، از 35 % کل مبلغ اسمی هر سهم نباید کمتر باشد.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
همکاران ما در ثبت شرکت نیک ، با افتخار در خدمت شما خواهند بود.