همه شرکت ها از جمله شرکت های سهامی عام ، سهامی خاص، با مسئولیت محدود ، تضامنی می بایست در اداره کل ثبت شرکت ها به ثبت برسند. پس از مرحله ثبت، شرکت ها باید نسبت به پلمپ دفاتر تجاری ، انجام امور مالیاتی و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند، در غیر این صورت عواقب آن بر عهده ی افراد ذی ربط می باشد.
بنابراین، پس از این که شرکت را ثبت کردید باید طی یک هفته دفاتر تجاری را پلمپ نمایید.برای پلمپ دفترها باید توجه کرد که دفترهای مرتبط با امور شرکت شامل روزنامه، دفتر کل ، دفتر دارایی و دفتر کپیه است که تنها 2 دفتر روزنامه و دفتر کل باید پلمپ گردند و همین طور که گفته شد، در این باره اجبار وجود دارد. پلمپ دفاتر تجاری به منظور ثبت کلیه حساب ها، هزینه ها و درآمدهای روزانه شرکت و تمامی عملیات مالی باید انجام شود.
بعد از این مرحله می بایست حوزه مالیاتی خود را تعیین و اقدام به اخذ کد اقتصادی کنید. تعیین حوزه مالیاتی با ارائه مدارکی که توسط اداره دارایی و آدرس مشخص می شود، با توجه به محل استقرار شرکت صورت می گیرد. با تعیین حوزه ی مالیاتی، قادر خواهید بود امور مالیاتی خود را در آن حوزه انجام دهید.
مدیران محترم، دو ماه (دو ماه از تاریخ ثبت شرکت) فرصت دارند تا نسبت به پرداخت دو در هزار سرمایه شرکت به حوزه مالیاتی خود اقدام نمایند.در غیر این صورت به میزان دو برابر جریمه خواهند شد.
پس از تشکیل پرونده دارایی می بایست نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام نمود. کد اقتصادی شماره ای است 12 رقمی که برای اشخاص حقیقی و حقوقی که به تولید کالا و خدمات اشتغال دارند، وضع شده است. این کد جهت شناسایی شرکت در واحد مالیاتی استفاده می شود.بر این اساس، مطابق قانون مالیاتی تصویب شده، تمامی شرکت های ثبت شده جهت اخذ گواهی ارزش افزوده و ارائه گزارش های فصلی ملزم به اخذ کد اقتصادی می باشند.
بدون طی کردن تمامی این مراحل، شرکت جنبه قانونی نداشته و هرگونه فعالیت شرکت بدون ثبت ، اخذ کد اقتصادی و پلمپ دفاتر تجاری جرم تلقی می شود و مجرم نیز مشمول جریمه نقدی و زندان می شود.
- مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر ( اشخاص حقوقی)
1-کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل و مهر شرکت
2-تکمیل فرم اظهارنامه دریافتی از اینترنت
3-کپی روزنامه تاسیس شرکت
4-کپی آخرین تغییرات ثبتی شرکت در روزنامه رسمی ( در صورت وجود تغییرات)
- مدارک مورد نیاز اخذ پلمپ دفاتر ( اشخاص حقیقی)
1-تکمیل فرم اظهارنامه پلمپ دفاتر مهر و امضاء شده دریافتی از اینترنت
2-کپی کارت ملی متقاضی
3-کپی پروانه کسب و یا مجوز فعالیت کسبی
4.وکالتنامه یا معرفی نامه برای نماینده در صورتی که وکیل یا نماینده برای پلمپ دفاتر معرفی شده باشند.
- مدارک مورد نیاز جهت تعیین حوزه و اخذ کد اقتصادی
1-کپی مدارک ثبتی شرکت شامل اساسنامه ، اظهارنامه ، شرکتنامه ، تقاضانامه و آگهی تاسیس
2- روزنامه آخرین تغییرات شرکت ( در صورت وجود )
3- مدارک شناسایی اعضای هیات مدیره ( کپی برابر اصل شده ی شناسنامه و کارت ملی )
4- قبض تلفن و برق مربوط به آدرس و کد پستی شرکت
5- اجاره نامه یا سند مالکیت .در رابطه با اجاره نامه توجه به نکات ذیل حائز اهمیت است :
الف) اجاره نامه حتماَ بنام شرکت باشد.
ب) اجاره نامه حتماَ کد رهگیری داشته باشد .
ج) آدرس مندرج در اجاره نامه یا آدرس رسمی و ثبت شده شرکت یکسان باشد .
6- تکمیل دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی
7- اخذ گواهی امضاء صاحبان امضاء در دفتر خانه
8- پرداخت فیش حق تمبر ( 2 در هزار سرمایه شرکت )
9- مهر شرکت
لازم به توضیح است، به موجب قانون، آدرس شرکت می بایست آدرس واقعی بوده و ملک مورد نظر اداری یا تجاری باشد. در غیر این صورت شرکت تخلف قانونی مرتکب گردیده است و قابلیت تعیین حوزه مالیاتی و اخذ کد اقتصادی را نخواهد داشت .
بنا بر آنچه گفته شد ، خوب است هنگام ثبت شرکت و پس از آن ، با مشاورین ثبت شرکت مشاوره داشته و از روند امور مطلع باشید تا دچار ضرر و زیان نشوید.
مشاورین ثبت شرکت نیک در تمامی مراحل همراه شما خواهند بود.