در این مقاله قصد داریم اقدامات قبل از ثبت موسسات غیرتجاری ، مدارک و موارد مربوط به ثبت موسسات غیر تجاری را به طور کامل عنوان کنیم چنانچه اگر قصد انجام فعالیت تجاری و کسب سود از طریق این فعالیت را دارید باید اقدام به ثبت شرکت نمایید .
مطابق قانون ، تشکیلات و موسسات غیرتجاری ، موسساتی هستند که جهت مقاصد غیرتجاری از قبیل امور علمی و ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شوند و تشکیل دهندگان آن ها ممکن است قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند .
بنابراین در تشخیص موسسات تجاری از غیرتجاری ما نباید قصد انتفاع یا عدم قصد انتفاع را در نظر بگیریم بلکه باید گفت که در ماده منظور از مقاصد غیرتجاری ( موضوع فعالیت ) موسسات می باشد که این موضوع فعالیت باید امور غیرتجاری از قبیل امور علمی، ادبی و … باشد .
اقدامات قبل از ثبت موسسات غیرتجاری
- حداقل تعداد شرکاء که برای مؤسسات در نظر گرفته شده است ، ۲ نفر میباشد و حداکثر بدون محدودیت می باشد .
- حداقل سرمایه جهت ثبت موسسه یکصد هزار تومان می باشد .
- موسسه دارای مجمع عمومی فوق العاده و عادی می باشد و اعضای هیات مدیره را مجمع عمومی عادی تعیین می کند .
- در موسسات غیر تجاری انتخاب بازرس اجباری نمی باشد اما می تواند دارای بازرس باشد .
حداقل تعداد مدیران در این موسسات 2 نفر عضو می باشد که می بایست به سن قانونی 18 سال رسیده باشند . - موسسات غیرتجاری نیز باید به ثبت برسند و برای ثبت آن ها تسلیم اظهارنامه همراه ضمائم در دو نسخه به اداره ثبت شرکت ها ضروری است .
- ثبت تشکیلات و موسسات مزبور در تهران در اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها در اداره ثبت مرکز اصلی آن به عمل خواهد آمد .
همچنین ثبت موسسات و تشکیلات غیرتجاری که در خارج از کشور به ثبت رسیده است فقط در تهران در اداره ثبت شرکت ها به عمل خواهد آمد .
اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی به محض وصول تقاضای ثبت این قبیل موسسات و تشکیلات مراتب را با ذکر خصوصیات به وزارت امور خارجه اعلام دارد و پس از موافقت آن وزارتخانه طبق مقررات اقدام به ثبت آن ها خواهد نمود . - اساسنامه این تشکیلات می تواند مانند اساسنامه شرکت های با مسئولیت محدود باشد .
- تشکیلات مذکور می توانند تحت عناوین انجمن ، بنگاه ، موسسه ، کانون و نظایر آن تاسیس شوند لیکن استفاده از عناوینی که مختص تشکیلات دولتی است نظیر سازمان ، وزارت یا اداره و دایره میسر نیست .
- انحلال موسسات می تواند اختیاری و با تصمیم مجمع عمومی فوق العاده و یا به موجب حکم دادگاه باشد .
- تصفیه به وسیله مدیر یا مدیران شرکت بر طبق اساسنامه می باشد .
اگر متصدی تصفیه تعیین نشده باشد در صورت انحلال اختیاری مجمع عمومی فوق و در صورت انحلال اجباری دادگاه آن را تعیین می کند . - تشکیلات و موسساتی که برای مقاصد غیرتجاری تاسیس شده یا بشوند از تاریخ ثبت در دفتر ثبت مخصوصی که وزارت دادگستری معیت خواهد کرد شخصیت حقوقی پیدا می کنند و شرایط ثبت این قبیل موسسات نیز به موجب نظامنامه وزارت مذکور تعیین می شود .
مدارک ثبت موسسات غیرتجاری :
- اخذ دو نسخه تقاضانامه ثبت موسسه از اداره ثبت شرکت ها و تکمیل و امضا توسط شرکاء
- تنظیم اساسنامه حداقل دو جلد و امضای ذیل تمام صفحات توسط کلیه شرکاء یا اعضا ( اساسنامه این تشکیلات می تواند مانند اساسنامه شرکت های با مسئولیت محدود باشد ) .
- تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین حداقل دو نسخه
- تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت موسسین و مدیران
- اخذ مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
- چنانچه موسسه در کشور دیگری هم به ثبت رسیده است ارائه گواهی نامه تصدیق به همراه ترجمه فارسی ( دو نسخه )
- ارائه اصل وکالتنامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد .
راهنمای اقدامات قبل از ثبت موسسات غیرتجاری
شما میتوانید جهت آگاهی در مورد اقدامات قبل از ثبت موسسات غیرتجاری و همچنین مشاوره در زمینه های ثبت شرکت ، ثبت برند تجاری ، ثبت تغییرات شرکت و دیگر امور ثبتی ، با شماره 02188888822 تماس حاصل فرمایید .
همچنین برای دیدن کلیپ های آموزشی میتوانید ما را در اینستاگرام ثبت نیک دنبال نمایید .