خیابان ملاصدرا، پلاک 76، ساختمان ثبت ونک

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ثبت نیک

در خصوص مدیر عامل شرکت سهامی نکات ذیل حائز اهمیت است :
1- شخصی است که توسط هیات مدیره برای اداره امور جاری شرکت زیر نظر هیات مدیره تعیین می گردد.
2- مدیر عامل حتماَ باید شخص حقیقی باشد، برخلاف اعضاء هیات مدیره که ممکن بود شخص حقیقی یا حقوقی باشند. ( ماده 124 ل. ا. ق. ت )
3- مدیر عامل ممکن است بک نفر یا بیشتر از یک نفر باشد. اگر مدیر عامل بیش از یک نفر باشد ، به آن ها هیات عامل گفته می شود.
4- مدیر عامل توسط هیات مدیره نصب می گردد و توسط هیات مدیره هم در هر زمان که بخواهند، عزل می گردد. ( ماده 124 ل. ا. ق. ت و تبصره آن )
5- حدود اختیارات مدیر عامل و مدت تصدی و حق الزحمه او نیز توسط هیات مدیره تعیین می گردد. ( ماده 124 ل. ا. ق. ت )
6- نام و مشخصات و حدود اختیارات مدبر عامل باید با ارسال نسخه ای از صورت جلسه هیات مدیره به مرجع ثبت شرکت ها اعلام شود و پس از ثبت در روزنامه رسمی آگهی شود. ( ماده 128 ل. ا. ق. ت )
7- دوره مدیریت مدیر عامل محدودیت قانونی ندارد، اما اگر مدیر عامل عضو هیات مدیره همان شرکت باشد دوره مدیریت عامل او از مدت عضویت او در هیات مدیره بیشتر نخواهد بود. ( ماده 124 ل. ا. ق. ت )
8- مدیر عامل می تواند عضو هیات مدیره همان شرکت نیز باشد، اما نمی تواند در عین حال رئیس هیات مدیره همان شرکت نیز باشد. مگر با تصویب سه چهارم آراء حاضر در مجمع عمومی ( ماده 124 ل. ا. ق. ت )
9- اگر شخصی که انتخاب او به عنوان مدیر عامل به موجب قانون ممنوع بوده است، به این سمت انتخاب گردد، یا پس از آنکه به مدیریت عامل برگزیده شد، مشمول منع قانونی گردد، دادگاه شهرستان ( در حال حاضر دادگاه عمومی ) به تقاضی هر ذینفع حکم عزل وی را صادر خواهد کرد و این حکم قطعی خواهد بود. ( ماده 127 ل. ا. ق. ت )
10- مدیریت عامل قائم به شخص است. یعنی اینکه مدیر عامل نمی تواند این سمت را به دیگران تفویض کند، البته می تواند برای امور جزیی وکیل بگیرد.
توجه داشته باشید که هیات مدیره نمی تواند حتی برای انجام وظایف جزیی خود وکیل بگیرد اما مدیر عامل می تواند برای انجام وظایف جزیی خود وکیل بگیرد. دلیل این امر آن است که هیات مدیره شان تصمیم گیری دارد. تصمیم گیری قابل واگذاری به نماینده نیست. اما مدیریت عامل ، شان اجرایی دارد و امور اجرایی قابل واگذاری به نماینده می باشد.

  • موارد ممنوعیت مدیریت عامل

اشخاص ذیل نمی توانند به عنوان مدیر عامل منصوب گردند :
1- محجورین . کسانی که حکم ورشکستگی آن ها صادر شده است.
2- کسانی که به علت ارنکاب جنایت یا یکی از جنحه های سرقت ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری، جنحه های که به موجب قانون در حکم خیانت در امانت یا کلاهبرداری شناخته شده است، اختلاس ، تدلیس، تصرف غیرقانونی در اموال عمومی، به موجب حکم قطعی از حقوق اجتماعی ، کلاَ یا بعضاَ محروم شده باشند. البته توجه داشته باشید که این اشخاص فقط در مدت محرومیت از حقوق اجتماعی نمی توانند به عضویت هیات مدیره انتخاب گردند.
3- کسی نمی تواند در آن واحد مدیریت عامل بیش از یک شرکت، اعم از سهامی یا غیرسهامی را بر عهده داشته باشند.اگر شخصی که قبلاَ مدیر عامل شرکت دیگری بوده است، مجدداَ به ندیریت عامل شرکت دیگری منصوب گردد، مدیریت عامل او در شرکن دوم باطل است. ( ماده 126 ل. ا. ق. ت) توجه داشته باشید که به دلیل عموم و اطلاقی که در ماده وجود دارد ، این ماده در تمام شرکت های سهامی جاری است.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
همکاران ما در ثبت شرکت نیک ، با افتخار در خدمت شما خواهند بود.