منظور از موضوع شرکت ، موضوع فعالیت و به عبارت دیگر شغل شرکت است. موضوع شرکت باید امور تجاری باشد وگرنه شرکت تشکیل شده، شرکت مدنی خواهد بود.
موضوع یا فعالیت شرکت باید مشروع و قانونی باشد ، یعنی قانون گذار انجام آن فعالیت را ممنوع نکرده باشد. همچنین موضوع شرکت باید معلوم و معین باشد. به عبارت دیگر مجهول و مبهم یا مردد بین چند امر نباشد. مالیت داشته و دارای منفعت عقلایی باشد و نیز مقدور و ممکن باشد.
بنا بر آنچه آمد، تعیین موضوع شرکت ، در موجودیت آن تاثیری اساسی دارد. هرگاه شرکت فعالیتی غیرمشروع را دنبال کند، باطل است و این بطلان ، جنبه مطلق دارد و هر ذی نفعی می تواند بطلان شرکت را تقاضا کند. مهم نیست که فعالیت مندرج در بند 2 اساسنامه مشروع است یا خیر، بلکه فعالیت واقعی شرکت ملاک صحت یا بطلان آن است؛ مانند موردی که شرکت برای انجام دادن فعالیتی منعقد می شود که اخلاق حسنه آن را منع نمی کند ( تولید آب انگور ) ، ولی در عمل به فعالیتی مبادرت می کند که غیرمشروع است ( ساختن مشروبات الکلی) و یا زمانی که فعالیتی در انحصار دولت است و شرکای شرکتی، موضوع آن را همین فعالیت قرار می دهند. ( استخراج نفت و امثال آن ).
همچنین جهت شرکت یعنی نتیجه ای که شرکت برای آن تشکیل می شود ( که ایجاد منفعت است ) باید مشروع و هم عقلایی باشد. مثلاَ شرکتی که منافع آن کمک به ایجاد بی نظمی و اغتشاش در کشور و جنگ باشد به علت نامشروع بودن باطل است .
از برخی از فعالیت هایی که به موجب تصریح در قوانین جاری کشور توسط اشخاص منع شده اند ،می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- ترویج و آموزش علوم غیر اسلامی و غیر دینی
2- خرید و فروش اشیاء عتیقه و میراث فرهنگی و هنری
3- ممنوعیت به کارگیری تجهیزات ماهواره ای
4- ممنوعیت خرید و فروش و نگهداری مواد مخدر
5- ساخت و نگهداری سلاح و مهمات جنگی
6- شراکت و سرمایه گذاری در قمار و معاملات ربوی و غیر قانونی
7- اخذ کمک وجوه برای زلزله زدگان و بلایای طبیعی و حوادث غیر متقرقبه توسط اشخاص حقوقی ممنوع می باشد.
8- ساخت،خرید،فروش و حمل مشروبات الکلی
9- و سایر موارد که منع قانونی و شرعی دارد.
در انتها خاطر نشان می شویم کلیه ی خدمات ثبتی شرکت ها به طور تخصصی در کوتاه ترین زمان ممکن توسط کارشناسان متعهد ثبت نیک ارائه می گردد.
مشاوره رایگان کاربردی جهت ثبت انواع شرکت:
- 02188888822