شهریور 7, 1400

ثبت تغییرات سهامداران

در این مقاله قصد داریم در مورد ثبت تغییرات سهامداران ، انواع تغییرات شرکت ها و مجامع آن ها ، تغییراتی که باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود ، بپردازیم .
تمامی تغییرات در سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری باید عنوان شود که هر یک باید مراحل مختص به خود را طی نماید و در آخر به ثبت برسد .

ثبت تغییرات سهامداران

پس از آن که یک شرکت به ثبت می رسد ، ممکن است شرایطی رخ دهد که شخصیت حقوقی ملزم به ثبت تغییرات شرکت  گردد.
تغییرات شرکت ها به صورت داوطلبانه و یا ممکن است در شرایطی به صورت اجباری صورت بگیرد .

از جمله برخی از تصمیماتی که باید به طور رسمی و قانونی به ثبت برسند عبارت است از :

انحلال شرکت ها به هر دلیلی ، کاهش و افزایش سرمایه ، ورود و خروج شرکاء ، انتخاب و تعیین سمت ، تعیین وضعیت حق امضاء ، ثبت تغییرات سهامداران مانند نقل و انتقال سهام و … از این موارد می باشند که در این مطلب بیشتر به ثبت تغییرات سهامداران می پردازیم .
لازم به ذکر است تغییرات مربوط به اساسنامه شرکت که شامل تغییر آدرس ، تغییر موضوع ، الحاق به موضوع و … می باشد نیز در دسته الزامات قرار گرفته است .

ثبت تغییرات سهامداران

انواع ثبت تغییرات سهامداران

نقل و انتقال سهام

لفظ نقل و انتقال سهام در شرکت های سهامی به کار می رود و در این نوع از شرکت ها سرمایه شرکت به سهام تقسیم شده است که هر یک از این سهام دارای ارزش اسمی مشخص است که به هر شخصی تعلق می گیرد .

بر این اساس تعهدات و حق و حقوق سهام داران در شرکت مشخص می گردد و نقل و انتقال سهام در شرکت های سهامی با توجه به نوع سهام یعنی با نام و بی نام باید صورت بدهید و باید هر یک را جداگانه تفکیک نمایید .

در صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده که سهام انتقال داده می شود باید تمامی اطلاعاتی من جمله اطلاعات هویتی شخص و نشانی وی در صورتجلسه عنوان شود به همراه میزان سهامی که از شخص دیگر دریافت کرده است و در کنار ارزش اسمی آن عنوان می شود .

سهام با نام و بی نام

سهام بی نام :

زمانی که در ورقه سهام مشخصات صاحب آن ذکر نمی شود و فقط ارزش و میزان آن سهامی مشخص شده باشد ، سهام بی نام است .

سهام با نام :

اما سهام با نام متعلق به شخص خاصی است که مشخص شده است و نقل و انتقال آن شخص صاحب سهام یا نماینده و یا وکیل وی صورت می پذیرد به عنوانی سهام بانام در دفتر سهام شرکت به ثبت می رسد .

در نظر داشته باشید که در قانون تجارت در مورد سهام با نام و بی نام توضیح داده نشده است و صرفا در میان سهام داران شرکت مد نظر خواهد بود .

ثبت تغییرات شرکت

کاهش یا افزایش سرمایه

کاهش سرمایه :

کاهش سرمایه در میان سهام داران ممکن است به دلایل متعددی صورت بگیرد که من جمله آن عبارت است از : بالا رفتن ارزش سهام و هم چنین ایجاد شگرد ها و ساختار های کار آمد و بسیاری موارد دیگر که اشخاص را ملزم به کاهش سرمایه می نماید .
کاهش سرمایه به معنای کم شدن تعداد و میزان آن است و منظور از آن کاهش ارزش سهام نمی باشد .

در برخی موارد اشخاص حقوقی به دلیل قروض و زیان های متعددی که بر آن وارد می شود ، ملزم هستند تا اقدام به کاهش سرمایه شرکت کنند که همان طور که گفتیم باید به صورت رسمی و قانونی به ثبت برسد .
در نظر داشته باشید در کاهش و افزایش سرمایه باید سهام بی نام از با نام و نقدی و غیر نقدی به طور دقیق عنوان شده و تفکیک گردد .

لازم به ذکر است تغییراتی من جمله افزایش و کاهش سرمایه نیز در مجمع عمومی فوق العاده با حضور اکثریت یا کلیه سهامداران صورت می گیرد .
چنانچه در وضعیتی که تعدادی از سهامداران در مجمع حضور نداشته باشند ، صورتجلسه با عنوان اکثریت باید تنظیم شود چراکه تعدادی از سهامداران غایب هستند و در زیر اوراق صورتجلسه به جای امضاء قید غایب باید عنوان شود .

در این حالت باید در دو نوبت آگهی دعوت ارائه گردد و در صورتی که در آگهی اول تعداد حد نصاب رعایت نگردد ، در آگهی دوم باید حتما نتیجه آگهی اول عنوان شود .

کاهش سرمایه به دو صورت انجام می شود که عبارت است از : کاهش مبلغ اسمی و کاهش تعداد سهام شرکت .
در صورتی که هیئت مدیره موارد مربوطه و قوانین تجاری در زمان مشخص شده را رعایت نکند ، این وظیفه به بازرسین محول می شود و بازرسین باید اقدام به ارائه درخواست و در نهایت تشکیل مجمع مبنی بر کاهش یا افزایش سرمایه کنند .

اگر هیچ یک از اعضاء هیئت مدیره و بازرسین در صورت وجود الزامات اقدام به تشکیل مجمع نکنند ، در این صورت هر یک از سهام داران می توانند در خواست خود مبنی بر انحلال شرکت را به دادگاه ارائه دهند .

افزایش سرمایه :

افزایش سرمایه از جمله دیگر راه هایی است که متقاضیان می توانند برای تامین نیاز های مالی شرکت صورت دهند .
اشخاص حقوقی به جهت توسعه فعالیت ها ، افزایش توان انجام معاملات ، بهبود وضعیت مالی شرکت در شرایطی حتی مجبور به افزایش سرمایه شرکت می شوند که من جمله مهم ترین موارد در ثبت تغییرات سهامداران می باشد .

در نظر داشته باشید شرکت ها بر حسب مورد دارای شرایط و ضوابط خاصی در افزایش سرمایه هستند بنابر این با یکدیگر متفاوت هستند .
افزایش سرمایه نقدی از جمله انواع مواردی است که همواره مورد توجه می باشد ، و یکی از دلایل آن این است که در تصمیم مذکور در واقع هیچ پولی وارد شرکت نمی شود و هم چنین دارای مزیت های متعددی نیز می باشد .

افزایش سرمایه نیز مانند کاهش سرمایه شامل انواع متعددی مانند افزایش سرمایه از حال مطالبات سهامداران ، افزایش سرمایه از سود انباشه و افزایش سرمایه نقدی .

سامانه ثبت شرکت نیک

مشاوره ثبت تغییرات سهامداران

شما میتوانید جهت اطلاع بیشتر از ثبت تغییرات سهامداران و همچنین مشاوره در زمینه های ثبت شرکت ، ثبت برند تجاری ، ثبت تغییرات شرکت و یا دیگر امور ثبتی ، با شماره 02188888822 تماس حاصل فرمایید.
همچنین برای دیدن کلیپ های آموزشی میتوانید ما را در اینستاگرام ثبت نیک دنبال نمایید.

پیام در واتس اپ
مشاوره در واتس اپ
سلام.
چه کمکی میتونم بهتون کنم؟